minden ami gyerekJelmezötletek farsangra
Főoldal
Hintáztatók,vonatozók,lo
vagoltatók

Altatók
Játéktár(számítógépes)
Mátéjáték
Gyermekbetegségek
Mit olvassunk a gyereknek?
Könyvajánló felnőtteknek
Banner,buttonBálint Ágnes: Az elvarázsolt egérkisasszony - Reich Károly illusztrációival

Ki gondolná, hogy egy falatnyi édesség megváltoztathatja egy kisegér életét? Szegény Fáni csak egyetlen harapást eszik az ínycsiklandó, boszorkányt formázó mézeskalácsból, és máris babaarcú boszorkává változik. Szégyenében világgá szalad, kalandból kalandba csöppen, és végül a lusta Hercsula Macska szolgálatába szegődik. Itt remekül megállja a helyét: tisztán tartja a kandúr házát, segít a közelben lakó rosszcsont nyúlkölyköknek, még az ármánykodó vasorrú bábát és móresre tanítja. Boldogan él, mégis arról álmodozik, hogy egyszer megtörik a varázs, és ő újra az lesz, aki régen: egy kedves, jámbor kisegér.

mate

Solymosi Bertold: Az erdő királya és más mesék

Esti mesék egy favágó tollából: a három mimiről, akik a Kiskunság egyik erdejében élnek. Termetük apró, szárnyuk áttetsző, ruhájuk színes és kíváncsi tekintetük fürkésző. Közülük is a legkisebbik, Titi kalandjait mesélhetjük el gyermekünknek, akivel még sokáig beszélgethetünk azokról a jócselekedetekről és csínytevésekről, melyek Rókartúrral, Őnnel, az erdő királyával, Zekkel, a tó vén békájával, Pisszel, az erdei szalonkával, Rikivel, Kikivel és Rikikivel a vagány városi vércsékkel és még sok erdei-mezei állattal történnek. Mire pedig egy-egy mese végére érünk, gyermekünkkel együtt varázsolhatunk jó éjszakát.


mate

Wass Albert: A vitatkozó mókus

„Valahányszor kimégy az erdőre, s halkan, lábujjhegyen haladsz a szálason át, láthatod a mókusokat, ahogy mogyorót, makkot rágcsálnak, vagy fejjel lefelé veszekednek egymással a fatörzseken. Ezek mókuspapa és mókusmama többi gyermekei, akik szorgalmasan végzik a maguk dolgát, ahogy illik.”

mate

Crosbie, Duncan: 3 perces állatmesék 2.

A vidám rajzokkal gazdagon illusztrált kötetben szórakoztató, rövid meséket találunk az állatok világából. A tanulságos történetek remek szórakozást ígérnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

mate

Wass Albert: A harkály meséje - Erdők könyve sorozat 8.

„Ismered a harkályt, ugye? Azt a furcsa, tömzsi madarat, amelyik naphosszat kúszik a fák törzsén fel és alá, kopogtat itt, kopogtat ott, majd nehézkes röpüléssel átszáll egy másik fára, és ott elkezdi ugyanezt? Kúszik föl és alá, kopogtat itt, kopogtat ott. De azt ugye már nem tudod, hogy miért cselekszik így? Hát hadd mondjam el!”
mate

A három jó barát - Bolondos történetek

Békuci, Fáni és Cincogi a három jó barát. Sosem unatkoznak, mert mindig kitalálnak valamilyen bolondságot. Hiszen ehhez értenek a legjobban! Rajta! Olvass és kuncogj!
Deák És Társa Kiadó, 2008
mate

Zelk Zoltán: A három nyúl (leporelló)

10 oldalas leporelló. Az immár klasszikussá vált vers Reich Károly illusztrációival. Móra Ferenc Könyvkiadó, 2009
mate

Freedman, Claire - Pedler, Caroline: A kis cica

Egy fiatal kis cica aranyos történetét követhetjük végig egy teljes napon keresztül. Édesanyja védőszárnyai alól kimerészkedve a kis cica kíváncsiságtól vezérelve felfedezi a környezetét és a nagy világot. Kedves rímekbe szedve tárul elénk ez a történet ami biztosan elbűvöl minden gyermek olvasót.
mate

A legértékesebb dolog

Kis Mackó elhatározza, hogy megkeresi a legértékesebb dolgot a világon. Elsőnek egy gyönyörű kék drágakövet talál, majd egy csodálatos rózsát, utána egy finom puha tollat, nem sokkal később pedig egy szép lepkét. Mindegyikre azt hiszi ennél csodálatosabb dolog már nem is létezhet a világon. De édesanyja azt mondja ez még nem a legértékesebb dolog amit meglelhet az életben. Vajon mi az a dolog és Kis Mackó megtalálja-e? Egy történet, ami csodálatos festményekkel illusztrálva jeleníti meg nekünk a szeretet mélységeit.
mate

Emmett, Jonathan: A legszebb ajándék

„Azt a vizes sárkupacát! Már megint esik!” – mérgelődik Vakondok, amikor egy esős, őszi délutánon Nyuszihoz indul. Útközben a barátai is csatlakoznak hozzá. A hosszú út végén kiderül, ez a látogatás miért az esős napok legszebb ajándéka… Kíváncsi Vakondok barátunk a világ csodáinak megismerése után (Ide nekem a Holdat, Téli varázslat) új dolgokra csodálkozik rá. A Vakondok, Mókus és Süni, a három jó barát a cudar, esős időben nekiindul, hogy meglátogassa Nyuszit. Amikor hosszú és fárasztó út után megérkeznek Nyuszi vackához, kiderül, hogy az üres kézzel érkező Vakondok egy mindennél fontosabb dolgot hozott beteg barátjának…

mate

Móricz Zsigmond: Állatmesék


„Volt egy török, Mehemed, sose látott tehenet…” Ezeket a kezdősorokat az is ismeri, aki nem tudja, hogy Móricz Zsigmond a gyerekeknek is írt. Állatos verses meséi nemzedékek óta a legkisebbek kedvencei. Szókincse, fordulatai és humora a magyar népnyelvből merít, a játékos rímeket és felelgetőket egykettőre megtanulja minden gyerek. A szereplők, ahogy ez az állatmesékben gyakran előfordul, emberi tulajdonságokat mutatnak. A ravasz róka és a furfangos farkas legtöbbször pórul jár a történet végén, de sokszor kiszámíthatatlan és meglepő a "tanulság". Az Iciripiciri, a Kismalac meg a farkasok és a Török és a tehenek mellett a Koldus verebeket, A csizmadia malacát és a többi mesét is megszeretik majd a gyerekek, Reich Károly színes illusztrációi pedig mindenki gyönyörűségére szolgálnak.

mate

Állatmesék ( Jean de La Fontaine nyomán )

Jean de La Fontaine rövid meséit, úgynevezett fabuláit, eredetileg versformában írta. Szereplői legtöbbször állatok, amelyeket emberi tulajdonságokkal ruház fel, és segítségükkel valamilyen tanulságot fogalmaz meg. E kötet prózában, meseszerűen, gyermekek számára is érthetően adja vissza ezeket a történeteket.Hemma Kiadó, 2008
mate

Pestalozzi Kiadó: Állatmesék kicsiknek

mate

A nyúl és a teknős , Alexandra Kiadó, 2008

Ha egy pökhendi nyúl nincs tekintettel az erdő többi lakójára, itt az ideje, hogy jól megleckéztessék. Na de éppen egy teknős, ráadásul egy futóversenyen? Hát ez jó vicc! Először a nyúl is ezt gondolta... A mulatságos és tanulságos történet végére megtudhatod a meséből, hogy ki nyerte a futóversenyt!
mate

B. Farkas Beáta - Javorniczky Nóra: A Tapsi család kalandjai

Erdő szélén, bükkfa alatt él Róza mama, Füli papa és a hét kis nyúlgyerek. Vidám és izgalmakkal teli napjaikról szólnak a történetek, melyek nemcsak szórakoztatóak, hanem tanulságokat is rejtenek. Olvashatunk elkóborolt kisnyusziról, piros körhintáról, vidám esti pancsolásról és arról, hogy milyen finom a káposztástészta. ... És a következő könyvben a kalandok folytatódnak: Szajkó postás hozza a hírt, ősztől várja a nyúlgyerekeket az iskola.


mate

Götze Judit: Békakaland - Mesés történet egy iciripiciri kis zöldbékáról

Tüneményes mesekönyv a kis békáról, aki folyton világot akart látni. Nagyon türelmetlen volt, és nem tudta kivárni, hogy okos és felnőtt béka legyen. A türelmetlensége majdnem a vesztét okozta… Kalandozásait környezetében (valójában a mártélyi nemzeti parkban) és a távolabbi tájakon a szerző gyönyörű rajzai illusztrálják.
mate

Berg Judit: Cipelő cicák a városban

A Cipelő cicák apró kis játékcicák: testük tarkabarka, farkuk végén színes gyöngyök himbálódznak. Pont elférnek egy gyerek markában, gazdáik mindenhová magukkal cipelik őket. A felnőttek csak ennyit látnak. De a gyerekek tudják, hogy a cicák ennél sokkal többre képesek! Csak csettintenek egyet a farkuk végivel, és hihetetlen csodák történnek: maguktól elindulnak a játéklovak, lilára és kékre váltanak az utcai jelzőlámpák, eltűnnek a tányérról az otthagyott kenyérhéjak... Hát még, amikor a gyerekek a játszótérre, az állatkertbe vagy éppen a kirakodóvásárba cipelik magukkal a három rosszcsontot!


mate

Csodaszép esti mesék

mate
Bosnyák Viktória:Elek, merre keresselek?

Bagoly barátunk nősülni szeretne, de hamar megbánja, s felhúzza a nyúlcipőt. Vagy talán nem is megszökött, hanem elrabolták? Akkor pedig ki kell szabadítani! Nevenincs-erdő minden lakója útnak indul keresésére szerte az országban. Segíts Te is megkeresni Mihály király legjobb barátját,

mate


Iciri-piciri mesék az állatokról

Klasszikus verses-meséket találunk-e könyvben az állatokról: A török és a tehenek, A csókai csóka, Macskaházi Benedek, Békanóta....Tóth Könyvkereskedés, 2008

mate
Móra Ferenc: Kéményseprő zsiráfok

Móra Ferenc meséinek olvasása kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedvelt időtöltést jelent. Ebben a kötetben megismerkedhetünk a hatrongyosi kakasokkal - akik rájöttek, hogy a nap nélkülük is felkel -, a segítséget nyújtó kéményseprő zsiráfokkal, és a versenyfutó csigákkal.

mate
Folytatom... Myspace Backgrounds
Léna portál


www.malena.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!